עלי אלהוואשלה מוכר בקרב הקהילה הבדואית כמומחה בצמחי המרפא של הנגב. הוא הקדיש את חייו לחקר תכונות הצמחים והשימושים בהם. עלי סיים קורס בחקלאות אורגנית והוא עסוק מאד בגידול והכנת שתילים לפרוייקט.
לינה אלעטאונה היא מהנדסת כימיה ובעלת תואר שני בהנדסת תעשייה וניהול מהמכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון. לינה הצטרפה לפרוייקט ואדי עתיר בפברואר 2016 כאחרית על תחום ארגון ושיטות ופעלה לשיפור המבנה הארגוני ונוהלי העבודה בפרויקט כמו גם ניהול החלבה. בסוף שנת 2017, מונתה למנכ״לית הפרויקט.
ד"ר מוחמד אלנבארי, ראש המועצה המקומית חורה, הינו חבר מייסד של קואופרטיב ואדי עתיר. הוא משמש ראש מועצת חורה, עיר בדואית, מאז 2004. יחד עם ד"ר מיכאל בן-אלי, ראש המעבדה לקיימות, הוא מוביל את פיתוח הפרוייקט. למוחמד דוקטורט בכימיה אורגנית מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב, והוא מביא איתו נסיון רב במגזר הפרטי, בפרט בתעשיית הפארמה. הוא נציג של דור חדש של מנהיגים בקהילה הבדואית, והיה איש מפתח בבניית היחסים של הפרוייקט עם משרדי ממשלה שונים בישראל. כמדען, מנהיג ציבור, ובעל חזון, מטרתו היא להגשים מודל חדש וחדשני לשיפור חיי הבדואים בנגב.
לפני הקמת המעבדה, ד"ר מיכאל בן-אלי עבד כיועץ בינלאומי לניהול, והיה חלוץ בפיתוח ויישום חשיבה מערכתית וקיברנטיקה בניהול ארגונים. במשך השנים, הוא עבד על סוגיות של גיבוש אסטרטגיה במקומות רבים בעולם ובסביבות מוסדיות מגוונות, מחברות היי-טק קטנות ועד תאגידים רב-לאומיים, מפעלי ייצור, מוסדות פיננסים, ארגוני חינוך ובריאות, גופים ממשלתיים, מלכ"רים, וארגונים רב-לאומיים בינלאומיים. בשנים האחרונות הוא מתמקד בעיקר בסוגיות הקשורות לקיימות ופיתוח בר-קיימא. הוא פיתח מסמך פורץ-דרך, "חמשה עקרונות יסוד של קיימות," ופועל לעודד מנהיגים עסקיים, ממשלתיים, וקהילתיים, וכן מנהיגים צעירים לקדם מעבר,בדרכי שלום, לעתיד בר-קיימא. ד"ר בן-אלי הינו בוגר אגודת האדריכלות בלונדון, וקיבל דוקטורט מהמכון לקיברנטיקה של אוניברסיאת ברונל, תחת הנחייתו של גורדון פאסק. הוא עבד בשיתוף פעולה הדוק עם באקמינסטר פולר בחקירת מערכות בנייה מתקדמות, ונושאים הקשורים לניהול טכנולוגיה ומשאבי העולם לטובת כולם.
גאדיר האני הינה חברה מייסדת בקואפרטיב ואדי עתיר שימשה כמרכזת אדמיניסטרטיבית של הפרוייקט, והיום היא מנלת המחלקה לתיירות. גאדיר עבדה בעבר בארגון אג'יק כמתאמת פרוייקטים להעצמת נשים והיום ממשיכה להתנדב בארגונים הפועלים לטובת שינוי חברתי. לאחרונה קיבלה את פרס סמי מיכאל לפעילות חברתית.
עמרן עמארני הוא בעל תואר אקדמי במדעי הסביבה ממכללת סמינר הקיבוצים בתל אביב. במהלך לימודיו, הוא נבחר לייצג את המכללה במכון מופ"ת, מרכז ארצי למחקר ופיתוח של תוכניות להכשרת מורים והוראה במכללות. הוא קיבל תואר מוסמך במדעי אקולוגיה וסביבה מאוניברסיטת תל אביב. הוא גם השלים לימודי המשך בניהול מערכות תקשורת ואבטחת מידע במכללת אורט כפר סבא, קורסים בכלכלה באוניברסיטת בן-גוריון, ובמכללה למנהל בראשון לציון. עמרן עבד כמרכז תוכניות חינוכיות במועצה לארץ ישראל היפה ותעמותת תפוח בתל אביב. הוא התנדב בפרוייקטים שונים העוסקים בפיתוח מנהיגות בקרב נוער מרקעים שונים: JITLI, החממה האקולוגית לדו-קיום בקיבוץ עין שמר, ושגרירי שלום. בכל המסגרות הללו הוא פיתח תוכניות הכשרה, הדריך קבוצות תלמידים, והנחה סדנאות גישור בין סטודנטים מתרבויות שונות. לאחרונה הוא עבד כמורה לביולוגיה בב"ס התיכון דר אלקאלם ברהט. הוא גר עם אישתו בכפר מיסר.
נהיד עובדת בהנהלת החשבונות של פרוייקט ואדי עתיר מדצמבר2015 ואחראית על המעקב על תקציב הפרוייקט. היא למדה הנהלת חשבונות במכללת אתגר בבאר שבע ב – 2010, וקיבלה תעודה בניהול מערכות משרדיות ב – 2012. היא עבדה כמנהלת חשבונות במספר חברות, לרבות במחלבה, והיא שמחה להביא את נסיונה לפרוייקט ואדי עתיר. נהיד מתגוררת בחורה עם בעלה וחמשת ילדיהם.
חאלד הצטרף לפרויקט כמדריך במרכז המבקרים. עם הזמן התמנה למנהל מרכז המבקרים ולאחרונה מונה להיות מנהל תפעול בפרויקט. חאלד למד במכללת סאלט וקיבל תואר הנדסאי בתחום החקלאות. חאלד נשוי עם שתי בנות ומתגורר בישוב לקיה.
מוחמד אלנבארי אחראי על תחזוקת האתר כולו, כולל שטחי החקלאות, תלוליות העפר, ומערכת ההשקייה. הוא אחראי גם על כל הנגרות, המסגרות, ואחזקת המבנים. מוחמד מעורב בפרוייקט מימיו הראשונים, והוא רואה בו לא רק מקום עבודה אלא חלק חשוב בחייו. מוחמד עבד כאיש תחזוקה במועצה המקומית מיתר וכקבלן נגרות עצמאי.
ד"ר אל סאנע סלימאן הצטרף לפרויקט בסוף 2019 כמנהל מחלקת בעלי חיים (כבשים, עזים) .סלימאן נולד בישוב תל ערד, נשוי ואב לארבעה ילדים. הוא בעל תואר ברפואה ווטרינרית מאוניברסיטת טורינו באיטליה, תואר הנדסאי כימיה מהמכללה הטכנולוגית בבאר שבע, בעל תעודת תברואן מהמרכז ברפואי שיבא ותעודה אחראי על אישור עסקים.
ד"ר סלימאן עבד כמנהל מחלקת לאיכות הסביבה /יחידה סביבתית במועצה אזורית נווה מדבר ונהפך לפעיל סביבתי – חברתי והוביל מאבקים מול משרדי ממשלה למען המגזר הבדאוי בדרום. פועל לקידום נושא הפסולת, אנרגיה מתחדשת והפחתת זיהום אוויר כמו כן הוא פועל למיגור תופעת האלימות בכלל וכלפי בעלי החיים מיוחד והקים עמותה להגשים מטרה זו, לאחרונה החל להעביר סדנאות בנושא אלימות בבתי הכלא בדרום.
מיכל ברק הינה בעלת תואר הנדסאית אדריכלות מהמכללה הטכנולוגית של באר שבע. משנת 1987, היא חברה במחלקה לאדריכלות מדברית ותכנון ערים, ובמחלקה לאדם במדבר של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב. היא שותפה בכל הפרוייקטים לעיצוב של המחלקה מאז.
מנחם אופיר הוא בעל תואר הנדסאי אדריכלות ופועל בתחום יותר מ-25 שנים. בשנת 1999, הוא הצטרף למחלקה לאדריכלות מדברית ותכנון ערים, ולמחלקה לאדם במדבר של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, ומתאם את התהליכים הטכניים והמשפטיים של פרוייקטים של תכנון ועיצוב של המחלקה.
יצחק מאיר קיבל תואר ראשון ושני באדריכלות מהטכניון ואת הדוקטורט מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב. הוא הצטרף למכונים לחקר המדבר ע"ש יעקב בלאושטיין ב- 1986. הוא פרופסור ושימש בעבר בראש החוג לאדריכלות מדברית ותכנון ערים, והחוג לאדם במדבר בין השנים 2005-2010. הוא פרסם יותר ממאה מאמרים, דו"חות, פרקים בספרים, ואסופות, והוא מרבה להרצות בישראל ובאוניברסיטות בחו"ל. הוא משתת בעיצוב של פרוייקטים נסיוניים ומוכווני סביבה, כולל בניינים פרטיים וציבוריים, ומקבצי מבנים במדבר הישראלי. הוא יועץ למשרדי ממשלה, רשות מקרקעי ישראל, ומכון התקנים, ומוביל צוותים בין-תחומיים עם דגש על טכנולוגיות ירוקות ופיתוח בר-קיימא. הוא זכה לפרסים בינלאומיים רבים בשל עבודתו, ובשנת 2014 נבחר כאחד ממאה הישראלים המשפיעים ביותר של מדיניות בארץ עבור הפעילות החינוכית והקהילתית שלו, מחקרו, ומעורבותו בקידום אדריכלות ירוקה בת-קיימא.
סטפן לואי הינו מדען בסגל של המכונים לחקר המדבר ע"ש יעקב בלאושטיין בשדה בוקר של אונירסיטת בן-גוריון בנגב, ומייסד פרוייקט ליו-סלע. הוא קיבל את הדוקטורט בביו-כימיה במכונים לכימיה בברן שבשוייץ. נושאי המחקר שלו כוללים התחממות כדור הארץ, ייעור וניהול בר-קיימא של הביוספרה, ניהול בר-קיימא של שטחים צחיחים וצמחי מרפא, ביולוגיה של התא וביולוגיה מולקולרית, ביו-טכנולוגיה של אצות זעירות למען מוצרים בעלי ערך מוסף גבוה וייצור של דלקים ביולוגיים, וניתוחים של קיימות של מערכות ייצור אגרו-ביולוגיות ופרמהקלצ'ר מורכבות ומשולבות. בפרוייקט ליו-סלע הוא חוקר חקלאות המשמרת משאבים, הערכת גיוון ביולוגי, והשבחת קרקע. הוא פרסם מאמרים רבים, ביניהם "חקלאות מדברית של הבדואים בנגב: פוטנציאל לפיתוח חברתי-כלכלי ושיקום אקולוגי" (Management of Environmental Quality, 2009). במסגרת פרוייקט ואדי עתיר, סטפאן עובד על השבחת קרקע ומיזם המכוורות.
ד"ר אור יוגב הוא המייסד והמנכ"ל של אוגווינד בע"מ. הוא קיבל את הדוקטורט שלו בהנדסה מכאנית ומתמטיקה יישומית מהמכון הטכנולוגי של קליפורניה (CALTECH) ועבודת הדוקטורט שלו זכתה בפרס יוקרתי. עם סיום הלימודים, ד"ר יוגב הצטרף לחברת אי-סולאר ורכש נסיון מגוון ורב בתחום הטכנולוגיה התרמית-סולארית. בתחילה הוא שימש כמדען ראשי ולאחר מכן כראש קבוצת חקר-ביצועים. ד"ר יוגב פרסם ארבעה מאמרים ורשם שלושה פנטנטים. בימים אלה הוא עובד על יישום עקרונות אוגווינד לצורכי האנרגיה של פרוייקט ואדי עתיר.
ד"ר עמית גרוס הוא פרופסור במחלקה להידרולוגיה סביבתית ומיקרו-ביולוגיה במכון צוקרברג לחקר המים, מכונים לחקר המדבר ע"ש יעקב בלאושטיין, של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב. נושאי מחקרו כוללים טיפול ושימוש יעיל במים שוליים, טכניקות תיקון, והסיכונים הסביבתיים הקשורים ברפש ומקורות מים מזוהמם. הפעילות האקדמית כעת כוללת שימוש במים אפורים ומי שופכין להשקייה בחקלאות, פיתוח נהלים לניהול מי שופכין לשימוש חוזר יעיל ומיזעור הזיהום הסביבתי, שימוש יעיל במים מליחים בחקלאות מימית, וטיפול בשופכין מחקלאות מימית במערכות חקלאות מימית מעגליות. הוא חבר בועד העורכים של מספר כתבי עת מקצועיים בינלאומיים. הוא בוגר הפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית וקיבל את הדוקטורט שלו מאוניברסיטת אוברן, שם גם לימד בפקולטה לחקלאות.
ד"ר שלמה קמחי מייעץ לפרוייקט ואדי עתיר בעיקר בתחומים של ייצור קומפוסט וטכנולוגיות של פירוק אנארובי. הוא בוגר הטכניון בהנדסת סביבה, שם הוא מרצה בכיר בנושאים של מי שופכין וטכנולוגיות לטיפול בפסולת מוצקה. במשך 15 השנים האחרונות, ד"ר קמחי לימד טכנולוגיות של טיפול בפסולת ביולוגית במכללת ברוידה להנדסה בכרמיאל. הוא מנהל מו"פ של אגודת הערים למען איכות סביבה ביחידה האזורית לסביבה של בית נטופה, ומעורב בפרוייקטים רבים של מיחזור פסולות מוצקה, טיפול במי שופכין, ואנרגיה מתחדשת. לצד עבודתו האקדמית, ד"ר קמחי מנהל חברה פרטית לייעוץ בטכנולוגיות סביבתיות. בין לקוחותיו: מכון הערבה ללימודי סביבה, משרד האנרגיה והמים, עיריות, רשויות מקומיות, חברות הנדסה, חוות חקלאיות, ומפעלי ייצור.
שרון הפר-צ'ייקין הינה אדריכלית נוף. היא בוגרת הטכניון בחיפה וחיה ועובדת בנגב. החברה שבבעלותה מבצעת בפרוייקטים ציבוריים שונים, כולל תכנון אזורי מגורים, פרוייקטים חינוכיים, ופרוייקטים של חללים פתוחים. עבודתה עוסקת ברצף תכנוני מבניית תוכניות-אב ועד לתכנון מפורט, לרבות תכנון צמחיה. היא מתכננת היום את הגינון בפרוייקט ואדי עתיר.
יוניס נבארי הינו חבר מייסד בקואופרטיב ואדי עתיר ומשמש כמנהל הפרוייקט. אב לשישה, יוניס הוא נצר לדורות של רועים מסורתיים ועבר להתגורר בחורה לפני 15 שנה. יוניס, יזם מטבעו, סיים קורס אינטנסיבי בחקלאות אורגנית מטעם משרד החקלאות. יש לו תואר אקדמי במנהל ציבורי מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב. הוא עמית בעמיתי הנגב למען החברה, חבר בפורום מנהיגי הנגב, וחבר בפורום רמון לחשיבה אסטרטגית במרכז ג'ו אלון. הוא נציג הציבור במועצה המקומית חורה, פעיל חברתי, ומתנדב במספר יוזמות חברתיות-כלכליות בקהילה הבדואית.
מעצב גרפי, בעל תואר BFA מבית הספר לאמנות חזותית בניו יורק – SVA. אחראי על תחום העיצוב והתקשורת החזותית בפרויקט ושותף לצוות פיתוח עסקי. עד לאחרונה לימד עיצוב ובניית אסטרטגיה חזותית לטובת יצירת קמפיינים חברתיים, באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, ועד 2002 במכללת ויצו חיפה ומכללות נוספות. בשנים האחרונות החל לעסוק באמנות – במתח שבין קורבן והקרבה – Victim vs Sacrifice מיקס מדיה אקריליק וצילום
דני קולומבוס הוא חבר קיבוץ חצרים ותיק ובעל נסיון רב בעבודות חקלאיות וניהול חקלאי. הוא בעל תואר באגרונומיה מהפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית, ועבד הרבה שנים בחברת ההשקייה, נטפים, כחבר בכיר במחלקה להנדסה ועיצוב, בתכנון מערכות מים והשקייה בישראל ובחו"ל. כחבר בצוות העיצוב של ואדי עתיר, דני תכנן את מערכות המים וההשקייה של פרוייקט ואדי עתיר.
עטף אבו אג'ג' הינו מנהל פרוייקטים להעצמה כלכלית במכון אג'יק. הוא שותף לפיתוח המבנה הקואפרטיבי של פרוייקט ואדי עתיר. עטף פעיל מאד למען העצמה כלכלית של הבדואים בנגב וזכה לאחרונה למלגה מפרוייקט ואדי עתיר כדי ללמוד בתוכנית לבכירים לתואר שני במדיניות ציבורית באוניברסיטה העברית בירושלים. הוא הבדואי הראשון מהנגב להתקבל לתוכנית יוקרתית זאת והוא סיים אותה בהצטיינות.
איברהים אלעטרש הוא רועה צאן בדואי מסורתי, נצר למשפחה של רועי צאן במשך מאות שנים. איברהים מתגורר במאהל ביישוב הבלתי מוכר של שבט אלעטרש, דרומית לבאר שבע, והוא מנהיג באגודת מגדלי צאן של הכפרים הבלתי מוכרים. איברהים הינו חבר נלווה בקואפרטיב ואדי עתיר.
מרים אבו רקייק קיבלה תואר במנהל עסקים ושיווק באנגליה ואחר כך השיקה בהצלחה קו מוצרים לטיפול בעור, מוצרי טיפוח הגוף, ותוספות בריאות. היא בין קומץ הנשים הבדואיות היזמיות בנגב אשר מצליחות אודות לאומץ ודביקות, על אף המכשולים התרבותיים והכלכליים הרבים בדרכן.
נאיפה אלנבארי הינה בוגרת המכללה האקדמית לחינוך ע"ד דוד ילין בירושלים. אחרי קריירה של 22 שנים כמורה לעברית, נאיפה הצטרפה לפרוייקט ואדי עתיר כאחת החברים הראשונים. במשך עשר השנים האחרונות נאיפה עומדת בראש המועצה לקידום נשים במגזר הבדואי, והיא פעילה בקשרי הקהילה בחורה. נאיפה תתאם את השילוב של נשים בכל הפעולות של פרוייקט ואדי עתיר.
שחדה אבו סבייט הנו בוגר המכללה האקדמית תל אביב-יפו ובעל תעודה בניהול חינוכי מהמכללה האקדמית קיי. שחדה הוא מחנך בדואי מוערך ובעבר ניהל את ביה"ס מוסטקבאל – בית ספר העתיד – בכפר אבו טיול. לאחרונה הוא יצא לגמלאות אחרי 35 שנים של מנהיגות חינוכית. שחדה, שהוא גם בעל נסיון רב בגידול כבשים ועזים, יפקח הן על מרכז ההכשרה, הדרכה, ומבקרים, והן על מיזם העדרים והמחלבה.