פרויקט ואדי עתיר הינו יוזמה חדשנית של הקהילה הבדואית בנגב והמעבדה הבינלאומית לקיימות, ארגון ללא מטרות רווח שבסיסו בארה״ב. היוזמה להקמת חווה חקלאית מבוססת על תכנון בר-קיימא תוך שילוב היבטים קהילתיים ,סביבתיים, טכנולוגיים וכלכליים.
הפרויקט, פרי חזונו של מייקל בן-אלי מייסד המעבדה, ממנף את הידע, הערכים והשאיפות הבדואיות המסורתיות ע״י שילוב עם טכנולוגיות מתקדמות, נהלים, וידע מדעי בן-זמננו. הפרויקט מדגים יישום של עקרונות הקיימות כפי שפותחו ע״י המעבדה, ומציג מודל בר יישום בנגב ובאזורים צחיחים דומים במקומות אחרים בעולם.
ליבת הפרוייקט כוללת חקלאות אורגנית עם ענפים שונים: גידול בעלי חיים וייצור מוצרי חלב, גידול צמחי מרפא ופיתוח קו מוצרי בריאות וקוסמטיקה, וחידוש הגידול של ירקות מקומיים מזינים. הפרוייקט כולל גם מרכז מבקרים, הכשרה, וחינוך. כמרכז חינוכי אזורי, פרוייקט ואדי עתיר שם דגש על אקולוגיה, חדשנות בת-קיימא, ויזמות. אתר הפרוייקט נתמך על ידי תשתית משולבת של טכנולוגיות ירוקות: השבחת הקרקע, הפקת אנרגיה סולארית וייצור ביו-גז, ייצור קומפוסט מפסולת אורגנית, ניהול השקייה מתקדם, וטיפול ומיחזור שפכין.
הפרוייקט זוכה לתמיכה מקואליציה רחבה וייחודית של משרדים וגורמים ממשלתיים בהובלת משרד החקלאות ופיתוח הכפר, ובשיתוף המשרד לפיתוח הנגב והגליל, הרשות לפיתוח כלכלי במגזר המעוטים במשרד ראש הממשלה, והרשות לפיתוח ושיכון של הבדואים בנגב. כמו כן, תומכים בפרוייקט ואדי עתיר חוקרים מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב, הקרן הקיימת לישראל בארה"ב, מלכ"רים מקומיים וקיבוצים, תאגידים עסקיים, קרנות, ותורמים פילנתרופים.ז